Nucsoara nu este o nuca, ci samburele unui fruct asemanator piersicii. Coaja de nucsoara (”mace” in limba engleza) este un tesut, o pielita intre pulpa fructului si sambure. Este de …
Originar din vestul Asiei şi sud-estul Europei, hreanul este o legumă perenă cultivată pentru rădăcinile sale cărnoase, de culoare alb-gălbuie, cu aromă şi gust picant, folosită în condimentarea mâncărurilor, industria …
Ceapa pare a-si avea originea in Asia Centrala sau de vest. In Europa este cunoscuta inca din Epoca de Bronz; impreuna cu usturoiul, ceapa este mentionata in cea mai veche …
OrigineArdeiul iute este originar din America de Sud. Spre deosebire de alte condimente, ardeiul iute este foarte usor de cultivat; de aceea cultivarea si utilizarea lor s-a raspandit in toata …
Apreciat inca din Antichitate pentru valoarea sa terapeutica, alunul este cunoscut astazi ca planta medicinala datorita calitatilor sale energetice, tonifiante, nutritive si digestive. Se gaseste in padurile mixte din toata …
Denumiri si procedee Termeni tehnici in bucatarie a asambla – a uni, a imbina doua sau mai multe semifabricate sau elemente a unui produs pentru a obtine produsul finitamestec – …